Dag van de jeugdbeweging

 De dag van de jeugdbeweging is een dag waarop wij extra trots zijn dat wij bij een jeugdbeweging horen. Op die dag lopen we heel de dag rond in ons chiro-uniform, kan je gratis gaan ontbijten in allerlei grote steden in het land (onder andere op het astridplein in Antwerpen), en is er voor de oudere leden van de chiro ook de nacht van de jeugdbeweging (een spetterende fuif waarop alle jeugdbewegingen kunnen verbroederen). 

 

Meer informatie vind je op de brief en in de link hieronder. 

 


Dit jaar valt de 'Dag Van De Jeugdbeweging' op vrijdag 21 Oktober 2016

 
De leukste dag uit het hele schooljaar is zonder twijfel dag van de jeugdbeweging!
Je trekt je Chiro-uniform aan om naar school te gaan en laat iedereen zien hoe trots je bent om in de leukste jeugdbeweging van het land te zitten! dagvandejeugdbewegingLogo
 

Chiro, JNM, FOS Open Scouting, KLJ, IJD, Jeugd Rode Kruis, KSJ-KSA-VKSJ, Scouts en Gidsen Vlaanderen en Wel Jong Niet Hetero  slaan voor deze feestdag de handen in elkaar en organiseren in alle Vlaamse provincies en Brussel een grote actie. In elke provincie wordt alvast één stad ingepalmd waar je kan aanschuiven voor een gratis ontbijt, actieve spelen, DJ-sets, muzikale hoogstandjes, veel spektakel… Daarnaast worden in talrijke gemeenten, steden en scholen lokale acties georganiseerd door de jeugdbewegingen. Ze doen dit vaak in samenwerking met lokale jeugddiensten en/of scholen.

 
Meer informatie over 'Dag van de jeugdbeweging'